dissabte, 18 d’agost del 2012

IX Trofeu Club Pilota Alacant: 9 anys contracorrent

Santa Creu: grandíssim campió del IXé Trofeu Club Pilota Alacant - IV Trofeu Festes de Sant Roc
I miraculosament, el trofeu de pilota valenciana més important de la ciutat d'Alacant ha complit 9 anys, 9 anys en quasi clandestinitat, una clandestinitat imposada pels la gran majoria de mitjos de comunicació als quals no pareix interessar l'esport més antic dels que se practica al País Valencià.

Com sempre, hem d'agrair el suport que ens dóna la Comissió de Festes de Sant Roc, que tan bé ens ha acollit els últims 4 anys, facilitant el dinar i gestionant la cessió dels trofeus per part de l'Ajuntament d'Alacant.

Sense ells, seria impossible celebrar este event, ja que el pressupost del Club ha quedat reduït a la mínima expressió "gràcies" a l'absència de subvencions oficials. Enguany, ni tan sols vam poder oferir camisetes, ¿tan cares són com per a què l'Ajuntament d'Alacant ens les negue? No podem esperar més d'un Ajuntament que permet que siguem l'únic club esportiu d'Alacant que ha d'entrenar fora del terme municipal per no tindre instal·lacions a la capital...

1a semifinal: Santa Creu - Raval Roig: 8 jocs a 1

Començava el campionat amb una interessant partida. Santa Creu venia liderat per Nicolás, el "banca" més experimentat en el carrer Abat Nàjera, ben acompanyat de Adrián de Crevillent, Juanma i Diego.

Raval Roig destacava amb la potent banca de Davó de Crevillent, Hèctor al resto, Rubén i altre jugador de Crevillent completant el quartet.

La semifinal es va convertir en tot un recital de Nicolás, que amagava el seus traures en tots els indrets possibles del carrer, deixant als restos del Raval Roig totalment impotents. A més, Adrián al resto tampoc deixava fer el seu joc al banca del Raval Roig.

Així, Santa Creu va aconseguir el pas directe a la final amb autoritat, no deixant demostrar tot el seu joc als del Raval Roig.


2a semifinal: Sant Roc - Sant Antoni: 8 jocs a 3

Sant Roc venia al campionat amb una grandíssima sorpresa, Marcos de Monòver va resultar ser un banca segur i sòlid amb un traure molt llarg i segur que el Club Pilota Monòver podria utilitzar en un futur per a competir en la Lliga de Palma. A més, tenia al seu costat al resto més prometedor del club alacantí, Santacreu; amb Jordi i Luis completant un equip molt jove i amb futur.

Sant Antoni va estar conformat per jugadors del Club Pilota Galotxes de Monòver, liderat amb el banca Bessó II, que malgrat el seu grandíssim potencial, no es va trobar a gust en el carrer, fet que va condicionar molt el bon fer dels restos monovers.

Així i tot, la partida va estar molt igualada als inicis, però mentres el banca de Sant Roc cada vegada feia el traure millor, el banca de Sant Antoni es va descentrar i no va poder seguir el ritme dels seus rivals.

3r i 4t lloc: Raval Roig - Sant Antoni: 8 jocs a 5

La lluita pel tercer lloc va estar molt més igualada, ja que els banques d'ambdós equips van estar molt encertats, allargant la pilota de badana fins al final del carrer en més d'una vegada.

La clau va estar en el resto del Raval Roig, on la combinació d'Hèctor i Rubén va ser letal, guanyant quasi totes les ratlles que tenien al seu abast, amb volees potents i col·locades. Així, el 3r lloc va anar cap al Raval Roig.

FINAL: Santa Creu - Sant Roc: 8 jocs a 7

Indubtablement, la millor final en els 9 anys d'existència del campionat. La partida va ser tan igualada que sols una mínima diferència en el marcador va fer possible saber qui era el campió d'esta edició. Quedará per a les nostres memòries una partida veritablement bonica, de les que fan afició i ens demostren que la pilota valenciana mereix molt més.

Sant Roc va començar més entonat, comandant sempre el marcador 0-1, 1-2, 2-3, 3-4, 4-5, però Santa Creu no parava el seu ritme i va donar el seu primer avís al 6-5, posant-se per primera vegada per davant al marcador. Per Sant Roc no es donava per vençut, i tornava a adelantar-se amb un 7-6 que pareixia deixar el campionat en les seues mans.

Però, Santa Creu es va conjurar per a fer 2 jocs més. Nicolás continuava amb el seu traure amagat mentres els de Sant Roc cometien errades fruit de la pressió de la final. Finalment, Santa Creu culminava amb un 8 a 7, conscients d'haver fet un joc d'una grandíssima qualitat.

Esta final mai serà oblidada...