dijous, 6 de desembre del 2012

El CPV Alacant es queda sense socis per falta d'instal·lacions

A punt de complir 9 anys, el Club Pilota Alacant ha quedat paralitzat per falta de jugadors, després d'una bona temporada en la que es va participar a la Lliga Diputació de la modalitat de Palma, i la Lliga de Raspall per parelles. És a dir, l'esport més antic i més alacantí de tots, amb presència a la ciutat documentada des del segle XVII, torna a desaparéixer una vegada més, com quan el Trinquet del carrer Sant Vicent es va convertir en cinema, l'any 1950.

S'ha arribat a esta situació, segons el president Héctor Bautista, per la total falta d'instal·lacions específiques a la ciutat d'Alacant (sent la única capital del País Valencià sense canxa oficial de pilota), qüestió que fa invisible el Club per als alacantins. "Un Club no pot tindre participants si no oferix un centre neuràlgic on entrenar, reunir-se i organitzar activitats. No és suficient disposar del carrer Abat Nàjera, ja que sols es pot utilitzar els caps de setmana i és un espai per jugadors avançats, per començar fa falta altre tipus d'instal·lació. A més, no ens val els frontons municipals, no són canxes adequades per a pilota valenciana (més paregut al tennis), sinò més bé per frontennis i pilota basca, que sí juguen contra paret".

Així, després d'una gestió modèĺica i una promoció constant durant 9 anys, els objectius no s'han aconseguit i la paciència dels socis s'ha acabat, abandonant el Club. "Hem estat jugant 9 anys al trinquet d'El Campello, és una situació que acaba amb la paciència de qualsevol alacantí, no conec molts clubs alacantins en esta patètica situació", declara Héctor.

Projectes futurs
Per ara, Héctor Bautista no vol deixar de banda el projecte i anuncia per agost del 2013 el Xé Trofeu Club Pilota Alacant - V Trofeu Festes de Sant Roc, amb el total suport de la Comissió Gestora de les festes del barri de Sant Roc, especialment de Juan Olmos. "La gent del barri ens fa molt de suport i no deixarem l'activitat".

També es planteja l'aprofitament de les mini-canxes de pilota que tenen molts centres docents com el CEIP Costablanca, IES Figueras Pacheco, IES Mare Nostrum, etc. Per això, Diego Lobo vol sondejar el projecte amb AMPAs i directors, per vore si es pot iniciar algun grup d'entrenament. "Fer una escola de pilota pareix el futur, i així de pas també podria atraure a jugadors séniors, encara que són canxes no-oficials i molt curtes, pot ser un inici", declara esperançat Héctor.