dimecres, 31 de maig del 2006

HISTÒRIA DEL CLUB ANY 2002-2003


El moviment va començar a l'estiu de 2002, per iniciativa d'Héctor Bautista, monitor de pilota valenciana i mestre d’educació física. Fou al trinquet de El Campello, on es va començar a jugar a la modalitat de "Raspall".

A partir d'aquí, es va començar a jugar tots els dissabtes de manera regular, però el salt de qualitat es va donar en juny de l'any 2003, quan per iniciativa de Josep Tarin (administratiu de la Federació de Pilota Valenciana i membre del Club Pilota Tamborí de València) i Pere de Relleu, es va jugar en València el primer encontre entre les capitals Alacant i València, a la modalitat de Llargues.

Es va seguir entrenant en el trinquet de El Campello i en un carrer abandonat en Sant Joan Platja, on també es va fer la tornada de l'Alacant - València, amb la història primera victòria dels alacantins per 8 a 7.

A partir d’ací, es va plantejar la idea de participar en la Lliga “A Palma” Trofeu Diputació d’Alacant 2004. Es va acordar la solució de crear el nostre propi Club, el Club Pilota Valenciana Alacant, que es va formalitzar en una reunió el 27 de desembre del 2003.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tengo el recuerdo de cuando era pequeña de ver como se jugaba a "la pilota" en mi pueblo.Era una calle estrecha donde se paraba la circulación durante una mañana. Una pelota pequeña, ágil y rápida corría por la calle impulsada por "els pilotaris".
Es el deporte de la nostra terra y un trocito de la historia de la Comunidad Valenciana.Seguid manteniéndola viva!

Saludos desde Imaginarte