dimecres, 31 de maig de 2006

I Trofeu Club Pilota Alacant 2004


Va ser l’opinió unànim, el campionat fou un èxit de públic, de presència de jugadors i de joc, i tots els que van poder participar d’este espectacle gaudiren d’un gran dia de pilota valenciana que no podran oblidar.
Els equips participants van ser quatre, conformant la competició un quadrangular, amb semifinals, tercer i quart lloc i la gran final.
El primer equip, va ser un combinat entre jugadors del Club Pilota Sella i el Club Pilota Alacant, conformant un conjunt molt complet, que va poder alternar la experiència dels jugadors de Sella, destacant una tècnica i una visió de joc exquisits, amb les ganes i una millora en el seu joc en progressió constant dels jugadors alacantins. Este equip va contar amb un dels jugadors més joves de la Comunitat Valenciana, Pablo de Sella i que va demostrar que li queda un gran futur per davant.
El segon equip, va ser l’Alacant A, reforçat per Dani de Benidorm, jugador amb un traure demolidor i que va fer patir molt als restos contraris.
El tercer equip, va ser l’Alacant B, completats per un reforç de luxe, Paco de Benimagrell, campió de la Lliga Diputació 2004 en la seua divisió, i que va demostrar el seu gran nivell en el carrer, amb traures molt llargs que ajudaren en molt a un equip jove i inexpert.
El quart equip va ser el CP La Nucia, que va contar amb el jugador de pilota més veterà de la Comunitat, Paco Cortell, que va donar mostres de la seua experiència en molts dels quinzes de les partides jugades. També destacaren Miguel, amb els seus traures extremadament precisos, i Fernando, amb uns restos espectaculars.
1a Semifinal: Sella – Alacant “A”: 8 jocs a 7
Una de les partides més espectaculars del campionat, on la lluita entre els “banques” d’ambdós equips, Jordi de Sella i Dani de Benidorm fou espectacular, i entre els “restos” també, tant David de Sella com Pere de Relleu, que protagonitzaren quinzes llarguíssims d’extrem a extrem del carrer. Els punters marcaren les mínimes diferències, i tant el jove Pablo de Sella com Iván d’Alacant estigueren molt resolutius acabant els quinzes. Al final, després d’un final d’infart, el combinat de Sella i Alacant va conseguir arribar a la gran final.
2ª Semifinal: La Nucía – Alacant “B”: 8 jocs a 3
La partida més desigualada, en ella es va demostrar l’amplia experiència dels de La Nucia, que a més ja coneixien el carrer. Miguel va tenir la seua partida i va fer que els seus traures ajustats valgueren una gran distancia en el marcador. Els alacantins no van tenir el seu dia i la combinació de nervis i mala sort no va fer possible la remuntada, encara que al final de la partida milloraren el seu joc i es van vore detalls de qualitat.
3r i 4t lloc: Alacant “A” – Alacant “B”: 6 jocs a 8
L’equip d’Alacant “A” va eixir al carrer un poc desmotivat després d’haver tingut la victòria molt a prop en la partida anterior, i Alacant “B” va mostrar més garra, volent demostrar que tenien més qualitat de la demostrada anteriorment. La clau de la victòria va ser Paco de Benimagrell que amb els seus traures espectaculars va obrir una distància de dos jocs en el marcador que els seus rivals no van poder salvar.

FINAL: Sella – La Nucía: 10 jocs a 4
La gran partida final va ser digna d’este trofeu, i els dos equips van donar mostres de voler guanyar esta primera edició del campionat. L’equip de Sella de seguida va conseguir distància en el marcador, a pesar de la fúria de l’equip de La Nucia, que aconseguia marcadors ajustats en tots els seus jocs, però que no acabava de resoldre la majoria de les ratlles en joc. Tant Jordi com David estigueren molt sòlids en els seus llocs, i estigueren totalment recolzats per Iván, Nicolás II i Pablo que no permetien passar cap pilota que fera perillar el marcador.
El combinat de Sella i Alacant va quedar campió, amb la satisfacció dels organitzadors que van vore com dos membres del Club, alacantins, Iván i Miguel Ángel Nicolás (Nicolás II), se proclamaven campions.
Lliurament de Trofeus: la jornada va acabar amb el lliurament de trofeus, donant les corresponents copes als subcampions Héctor Bautista, president del CP Alacant; i lliurant els trofeus als campions el Secretari del Comitè de Llargues de la Federació de Pilota Valenciana, Jesús Cortell.
El públic: durant tota la jornada va ser molt el públic que es va donar cita en el carrer, i van poder aprendre un poc més de la modalitat alacantina de Llargues, ja que es repartiren follets explicatius, a més de l’obsequi d’unes gorres facilitades per Mapfre. L’ambient durant moltes fases de les partides va ser increïble, aplaudint el públic quan es feien jugades espectaculars.
El Club vol felicitar a tots els jugadors participants que van donar un gran espectacle, al públic assistent amb un comportament exemplar, i a tots aquells que fan possible este moviment i que garantiran que la ciutat d’Alacant siga gaudint del que és el seu esport més característic. A tots, gràcies”.